22 Ekim 2019 Salı

İzmir'de Düğün Fotoğrafı Nerede Çekilir

İzmir fotoğraf çekilecek alanlar bakımından oldukça zengin bir şehirdir. İster deniz manzaralı düğün fotoğrafı çektirebilirsiniz isterseniz de tarihi yapıları fon olarak kullan. Tabi ki denizi olan bir şehir için düğün fotoğrafında deniz ucundan da olsa görünmesi gerekmektedir. Bende bu yazımda İzmir'de düğün fotoğrafı nerede çekinir, iç-dış fotoğraf çekimi nerede yapılır, nerede fotoğraf çekinmeli, Urla'da mı fotoğraf çekinmek gerekiyor yoksa Alaçatı'da mı gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Dış Mekan Çekimi Nasıl Yapılır




Dış mekan çekimleri genel olarak 2-3 sürmektedir. Aynı zamanda bir konsept barındırır fakat mesafe genel olarak zaman için yakın çekim mekanları seçilmektedir. Düğün günü gelin damat dış çekimi, gelin kuaförden çıkınca daha önceden kararlaştırılan mekanda profesyonel makinalar ile fotoğraf çekimini gerçekleştirebiliyoruz. Düğün günü yapılan dış mekan çekimleri akşam gelin alma işlemiyle yapılacaksa şehir içi ve ya yakını tercih edilmelidir. Genel olarak yapılan bu konsept çekimler içerikleri aynıdır fakat düğünün gerçekleştirildiği şehire yakın alanları tercih edilmektedir. Tavsiyem düğün öncesi yada düğün sonrası gerçekleştirilen fotoğraf çekimleridir. Tercihin sebebi zaman sınırlamasından kurtulmaktır.

Alaçatı'da Düğün Fotoğrafı Çektirmek


Alaçatı dış çekim için İzmir’in en gözde yerlerinin başında gelmektedir. Çeşme sınırlarında bulunan bu semt, renkli eski evleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla düğün fotoğrafları açısından müthiş bir fon oluşturmaktadır.

İster eski evlerin önünde, çiçeklerin arasında poz ver; istersen de Alaçatı’da bulunan yel değirmenlerinin önünde Don Kişot ol. Zaten Çeşme düğün fotoğrafçılarının büyük bir kısmı bu sokaklarda çekim yapılmaktadır.

Fakat şöyle bir durum bulunuyor ki; özellikle son zamanlarda Alaçatı’nın turist popülasyonu bayağı arttırmaktadır. Yani yazın kalabalık sokaklarında yorulmamak için bahar aylarında çekim yapmanızı öneriyorum. Düğün zamanınız yaz mevsimindeyse, özellikle bayram döneminde ve resmi tatillerde Alaçatı’dan olabildiğince uzak durmanızda fayda var.

Antik Kentlerde Düğün Fotoğraf Çekimi


İzmir’de Efes, Bergama, Agora ve Teos gibi kabarık bir listede antik kent bulunmaktadır. Özellikle tarihi yapılara düşkün çiftlerin tercihi üzerine İzmir dış çekim mekanları bu şekildedir.

Bu antik kentlerden en popüleri Efes ve Bergama'dır. Zaten Efes, Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Yani namı dünyaca da bilinmektedir. Efes’de bulunan antik tiyatroda ve Artemis Tapınağı’nda çok başarılı düğün fotoğrafları çekimi yapabilirsiniz. Agora da İzmir düğün fotoğrafçıları tarafından genellikle tercih edilen bölgelerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder