22 Ocak 2018 Pazartesi

Damatlık Seçimi

Damatlık Seçenekleri


Damatlık Seçimi
Damatlık türleri nelerdir diye incelediğimizde karşımıza birçok çeşit çıkmaktadır,fakat damatlıkta gelinlik kadar fazla seçenek bulunmaz. Damatlıkta değişik renkler tercih edilebilir yalnız en klasik ve aslında en şık renk her zamanki gibi siyah. Damatlıkta deneysel davranma eğiliminde olanların tercihi ise her zaman smokin. Smokinden farklı olarak takım elbise kullanmayı tercih edebilirsiniz. Takım elbisede ise renk skalası daha geniş. Siyah yerine füme, gri, lacivert, bej ve hatta mavi rengi bile tercih söz konusu olabiliyor.

Damatlık Takım Elbise Çeşitleri


Damatlık olarak 3 çeşit elbise tarzı var.
normal takım elbise,
smokin
kuyruklu smokin (frak)

Vücut Yapınıza Göre Damatlık Seçimleri

Damatlık seçimi, gelinlik seçimine göre daha kolay gibi algılanır. Ancak asla öyle değildir. Çünkü seçilecek olan damatlık, sizi ya şık gösterecek ya da kusurlarınızı irdeleyecektir. Bundan dolayı öncelikle vücut tipi ve tarz oldukça önem arz etmektedir. Vücut tipine göre seçilmesi gereken damatlıkta verilen yanlış karar hata vücudun bütün kusurlarını ön plana çıkarmanız olacaktır. Ayrıca damatlığınızın mekana uygun olmasının önemini de aklınızdan çıkarmayın.

Damat adayları vücut tiplerine göre, hem damatlık renkleri seçiminde hem de gelinlik ile uyum sağlayacak damatlıklar konusunda dikkatli olmalıdırlar. Çok klasik bir gelinliğe spor bir damatlık alarak büyük bir hata yapabilirsiniz. Modern bir gelinin yanında ise vintage model bir damatlık ile çok eski bir duruş sergilemeyin, bunun yerine bir smokin giymeniz isabetli olacaktır. Elbette smokin giymenin püf noktalarını da mutlaka öğrenin!

Fazla kilolu olan damat adaylarımız, ten renkleri ne olursa olsun siyah rengi tercih etmeliler. Dar kesimler yerine bol kesim tercihleri olmalı ve özellikle ceketin ön kısmı açık bırakılmalı ve kemer detayı mutlak olmalıdır. Kemer, göbeği keserek daha şık bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

Kaslı olan damat adaylarımız; ten renklerine uygun herhangi bir renk tercihinde bulunabilirler. Bu sene özellikle bordo damatlık modası vardır , zaten vitrinlerden farketmişsinizdir. Bir klasik olarak ise gece mavisi damatlık giyerek davetlilerin ve müstakbel eşinizin gözlerini üzerinizde tutabilirsiniz. Ama kesinlikle Slim Fit modelleri tercih etmemelisiniz. Slim Fit modeller her an yırtılacakmış hissi vereceğinden bol kesim duran fakat çok da salaş olmayan damatlık modelleri idealdir.

İnce ya da ideal kilo’ya sahip olan damat adaylarımızın ise; cool ve formda görünmeleri için slim fit damatlıklar tercihleri olmalıdır. Üzerine oturan bir pantolon, gömlek ve ceket, şık bir görüntü sunacaktır. Böylece çok güzel ve çekici bir görünüm kazanacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder