5 Nisan 2016 Salı

Gelinlik Modelleri

En Tercih Edilen Gelinlik Modelleri 

Gelinlik Modelleri Gelinlik modelinizi çocukluğunuzdan beri hayal ediyorsunuz ve illa ki okul yıllarında  bir kere de olsa çizmiş olmalısınızdır öyle tahmin ediyorum.O yıllarda kesin şunu giyeceğim demiş olmalısınız ama iş ciddiye binince seçmekte zorlanmış olacaksınız. Zaten bu yazıyı okuyorsanız gelinlik seçmekte kesin bir kanıya da sahip değilsiniz. Bu yazımda size biraz da olsa yardımcı olacağım.

A Model Gelinlik

Belden çevrenizin üzerini sıkıca sararak göğüslerinizi toparladıktan sonra belden aşağı 'A' şeklinde iner. Bu da, yaklaşık 9-10 santimetrelik topuklu ayakkabılarla kullandığında mükemmel görünmenize yetecek bir tüyodur.

Orta boylu, kalın belli ya
da geniş basenli- yani sıradan vücut ölçülerine sahip- bir gelin iseniz kamuflajın ustası olan A model gelinlik kullanmanı öneririm. Tabi bu sizin kararınız..


Tam Balık Model Gelinlik

Alışılmışın dışında bir görüntü yaratan bu model dizlere kadar vücudunuzu sıkıca sarar ve sonra deniz kızının kuyruğu gibi genişler. Hatlarınızı çok belli ettiği için olabilecek en iddialı ve zarif gelinlik modelidir, diyebiliriz.

Eğer bu modeli kullanmak istiyorsanız iki şeye ihtiyacınız var: uzun bir boy ve çok kalın olmayan bir bel. Ve tabii biraz da cesaret. Bu modeli kullanacaksanız gelinlikle rahat hareket etme yöntemlerine şimdiden öğrenmeye başlasanız iyi edersiniz.

Yarım Balık Model Gelinlik

Tam balık modeline nazaran kullanımı çok daha kolay olan bir modeldir. Kalçanızın altına kadar vücudunuzu sarar. Böylece vücut hatlarınız tüm çekiciliğiyle ortaya çıksa da hareketiniz çok kısıtlanmaz.Taşıması tam balık modeline göre daha kolay olan yarım balık gelinlik modelini orta-uzun boylu ve balık etli gelinler tercih edebilir. Çünkü yarım balık modeli, fazlalıkları kamufle eder ve vücuda dengeli bir görünüm sağlar.

Kabarık Gelinlik

Belden itibaren kabaran kumaşlarla basenleri en iyi kamufle eden modeldir. Eğer eteğin kabarık olacaksa gelinliğinin üst kısmını straplez kullanarak dengelemek gerekir. Orta ve kısa boylu gelinler, gelinliklerini ne çok yüksek ne çok kısa; orta boy topuklu ayakkabılarla kullan ki görüntünüz ne çok basık ne de orantısızca uzun olmasın.

Vintage Gelinlik

Vintage, Helen model ya da sadece elbise modeli olarak bilinen bu gelinlikler öyle çok gösterişli  değil. Ne kabarık etekleri, ne de vücut hatlarını çok gösteren kıvrımları yok. Ancak dökümlü kumaşları, eski görünümlü süslemeleri ve dantelli aksesuarlarıyla adeta 20. yüzyıldan kopup gelen güzelliği temsil ediyorlar.

Vintege gelinlik modelleri pek çok vücut tipine göre uyarlanabilir. Göğüslerin küçükse spagetti askılarla kullanmanı, omuzların dar ya da köprücük kemiklerin çıkıksa mutlaka bolero kullanmanızı tavsiye ederim.

Düğün fotoğrafçısı ile alakalı yazımı da okumanızı öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder