8 Nisan 2016 Cuma

Dış Mekan Çekimleri

Dış Mekan Fotoğrafçılığı

Dış mekan düğün çekimleri stüdyo çekimlerine nazaran daha fazla vakit harcanması gereken bir fotoğrafçılık dalıdır. Kısa zamana güzel çekimler sığdırmak almamanız gereken bir risktir. Düğün öncesinde prova gününüzde güzel ve telafisi olan bir zamanda fotoğraflarınızın çekilmesi sizin için stressiz ve aynı zaman çokta eğlenceli olacaktır çünkü belli bir zaman kısıtlaması olmayacaktır.

Dış Mekan ÇekimleriDış Mekan Çekimi

Dış mekan seçimleri genel olarak örnekler üzerinden yapılmakta ve belli başlı mekanlar tercih edilmektedir. Bunun avantajı bilinen dış mekan çekimleri için sürekli kullanılan bir yere gitmek sizi beklenmedik  aksaklıklara karşı bir nebze koruyacaktır. Dezavantajı ise sizin için özel olan bu günün sadece size özel bir mekanda çekilmesini isteyebilirsiniz ki ben bunu öneriyorum. Dış mekan Fotoğrafçıları hiç bir zaman  için özel ve keşfedilmemiş yerler tavsiye etmemektedir. Çünkü onlar için zor olacaktır ve kolaya kaçıp her zaman gittikleri yerlere gideceklerdir. Sizin keşfedilmemiş yerleri fotoğrafçınıza söylemeniz gerekmektedir yoksa sizin için özel bir fotoğraf olmayabilir.


MEKAN SEÇİMİ ÖNEMLİ!

Dış mekan çekimlerinin stüdyo çekimlerinden bir farkı da doğal bir ortamda çekiliyor olmasıdır. Böyle olunca daha size özel pozlarda doğal bir şekilde fotoğraflar çektirmeniz dış çekimlerinizi daha samimi yapacaktır.


 Dış  mekan çekimlerinde sakin günleri ve saatleri seçmenizi tavsiye ederim. Bunun en önemli nedeni dış etkenler sizin doğal olmanıza ve  çekimlere odaklanmanıza engel olabilir. Hiç beklenmedik bir şekilde otopark da sıra beklemek veya çekim yapacağınız mekanda çekim yapan başka çiftleri görmek sizi çok mutlu etmeyecektir. Fotoğrafçınıza danışmanızı tavsiye ederim.

Bu konu ile alakalı Düğün Fotoğrafçısı yazımı okumanızı öneriyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder